در هر خانه امروزی وسایل سرگرمی الکترونیکی فراوانی یافت میشود؛ دستگاه پخش موسیقی، دستگاه پخش دیویدی، رایانه (که خود استفادههای متعددی دارد) و غیره.
پلی استیشن ۳ میتواند جایگزینی مناسب برای تمام اینها باشد.
در مقالهای که پیش رو دارید، قصد داریم به کاراییهای پلیاستیشن ۳ اشاره کرده و کمتر به قابلیتهای فنی پلیاستیشن ۳ در زمینه بازیهای رایانهای بپردازیم که آن خود مقالهای جدا میطلبد.
محبوبیت پلیاستیشن دو غیر قابل انکار است؛ با وجود آمدن سه به بازار، هنوز فروش پلیاستیشن دو بیشتر از ایکسباکس ۳۶۰ است و فروش کلی بیش از ۱۴۰ میلیون دستگاه را دارد. با عرضه پلیاستیشن سه در اواخر سال ۲۰۰۶ توسط سونی تجربه بازیهای رایانهای دگرگون شد. قیمت دستگاه در زمان عرضه ۵۰۰ و ۶۰۰ یورو، با توجه به نوع بسته انتخابی بود. این دستگاه نه تنها قابلیت اجرای بازیهای رایانهای با کیفیت برتر از دیگر رقبا را داشت، بلکه یک دستگاه مالتیمدیای کامل برای خانه و مصارف غیربازی نیز به حساب میآمد. پلیاستیشن سه دارای پخش کننده دیسکهای بلوری ، چهار پورت یواسبی در جلو، قابلیت اتصال بیسیم و باسیم به اینترنت، دستههای بیسیم بلوتوث ، اسلات برای انواع کارتهای حافظه، خروجی تصویر فول اچدی (۱۰۸۰پی از طریق کابل اچدیامآی )، هارد داخلی ساتا ۲/۵ اینچی قابل ارتقای لپتاپ، قابلیت اجرای بازیهای پلیاستیشن یک و دو و دیگر امکانات بود.
با عرضه پلیاستیشن سه، سونی شبکه پلیاستیشن را معرفی کرد و اذعان داشت که همیشه رایگان باقی خواهد ماند. شبکه پلیاستیشن دارای دموی بازیها، تیزرهای تبلیغاتی بازیها و فیلمها، افزونههای پولی و رایگان برای بازیها خریداری شده، بازیهای کوچک زیر ۱۰ یورویی خود شبکه، بازیهای کلاسیک پلیاستیشن یک و دو، عکسهای پسزمینه، تم و دهها آیتم دیگر است. همچنین پشتیبانی از بازیهای آنلاین نیز به عهده این شبکه میباشد. در ۲۰۰۷، سونی خانه پلیاستیشن را معرفی کرد که یک جامعه مجازی متشکل از کاربرهای شبکه پلیاستیشن است؛ معرفی کامل این سرویس نیز نیاز به مقاله جدا دارد. در این جامعه هر کاربر یک آپارتمان دارد که میتوان آنها را با سلیقه خود آراست و وسایل را، چه پولی و چه رایگان، اضافه کرد. در آینده این سرویس گسترش خواهد یافت و انتخابهای بیشتری موجود خواهد بود. در واقع خانه پلیاستیشن یک دنیایی مجازی برای کاربران پلیاستیشن است که با یکدیگر ملاقات کنند، تیزرهای تبلیغاتی بازیهای جدید را ببینند، بازیهای سادهای چون شطرنج، بیلیارد و بولینگ انجام دهند و کارهای متعدد دیگر. یک سرویس دیگر نیز به تازگی معرفی گردیده، زمین پلیاستیشن. در این سرویس شما با انتخاب شهر از کره زمین پیش رو میتوانید اخبار مربوط به هر شهر و همچنین هوای آن را به صورت زنده مشاهده کنید.
به استفادههای شما از رایانه میپردازیم. پلیاستیشن سه نیز همچون رایانه کابرهای مختلفی را میپذیرد، بازیهای خود را با افزونه به روز کرده و خطاهای گرافیکی و یا برنامهنویسی را برطرف میکند. میتواند مراحل ذخیره شده بازی را روی فلش مموری نیز ذخیره کند. پلیاستیشن سه داری مرورگر اینترنت با تمامی امکانات مرورگر رایانه از جمله بوکمارک کردن، استفاده از تب، نشان دادن فایلهای فلش، دانلود در پسزمینه و دیگر میباشد. درکنار این نیز یک آراساس ریدر ساده وجود دارد که خبرهای جدید را در گوشه بالا و راست تصویر در محیط داخلی پلیاستیشن سه نشان میدهد. شما حتی میتوانید ماوس و کیبورد خود را با کابل یواسبی و یا از طریق بلوتوث به پلیاستیشن سه متصل کرده و از اینترنت استفاده کنید. میتوانید با اتصال هدفون (بلوتوث یا یواسبی) و وبکم با دیگر کابران پلیاستیشن سه چت صوتی و تصویری انجام دهید. میتوانید هارد خارجی یا مموری فلش خود را از پورت یواسبی وصل کرده و همچون رایانه فایل جابهجا کنید و عکس، فیلم و موسیقی با فرمت پشتیبانی شده را پخش کنید. پخش کننده موسیقی دارای ویژوالایزر های بینظیر، همچون کره زمین میباشد. میتوانید آهنگها را به ترتیب دلخواه مرتب کرده و پلیلیست درست کنید. شما دوربین فیلمبرداری آماتور اچدی خریداری کردهاید. بعد از هربار فیلمبرداری، فیلمها را به هارد انتقال میدهید و آنها را روی رایانه مشاهده میکنید، اما میخواهید بدون رایت به روی بلوری آنها را به روی تلویزیون با کیفیت اچدی نیز نمایش دهید؛ پلیاستیشن سه این امکان را به شما میدهد.
پلیاستیشن سه دارای مدرنترین پخشکننده بلوری، نسل بعدی دیسکها میباشد و برخلاف پخشکنندههای دیگر با قابلیت به روز رسانی برنامه داخلی خود میتواند از پیشرفتهای آینده در این زمینه نیز برخوردار گردد. پلیاستیشن سه از طریق پورت اچدیامآی میتواند تصویر را تا رزلوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ در تلویزیون نمایش دهد؛ هرچند پورت کامپوننت معمولی نیز برای کابرانی که امکانات پخش اچدی ندارند در نظر گرفته شده است. شما میتوانید در تنظیمات آن صدا و یا تصویر را کنترل کرده و هرکدام را از یک پورت خارج کنید. برای مثال، خود من تصویر را از پورت اچدیامآی با کابل دیویآی به مانیتور وصل کردهام و صدا را از پورت کامپوننت به بلندگوها.
پلیاستیشن سه هماکنون در تهران، بسته به هارد، از ۳۹۵ تا ۴۵۰ هزار تومان به فروش میرسد. این را نیز در نظر داشته باشید که برنامه داخلی این دستگاه هر چند ماه توسط سونی به روز میشود (آخرین نسخه عرضه شده ۲/۶۰ میباشد) و امکانات جدید به آن افزوده میشود. این دستگاه برخلاف رایانه شخصی که نیاز به به روزرسانی سختافزاری دارد، در عمر نه ساله و یا بیشتر خود نیاز به تغییری ندارد و با یک مقایسه ساده از بازیهای اویل عمر پلیاستیشن دو و بازیهای امروزه آن میتوانید آینده پلیاستیشن سه را مجسم کنید. پس متعصبانه برخورد نکنید و قیمت آن را غیرمعقول برآورد نکنید. پلیاستیشن سه خود را به تلویزیون وصل کنید و از ویژوالایزر زیبای کره زمین آن لذت ببرید.